ULUSLARARASI KORUMA VE MÜLTECİLERE YAKLAŞIM EĞİTİMİ
Tarih: 4.11.2018 | Okunma Sayısı: 1409

Türkiye Barolar Birliği, UNHCR ve UNDP ortaklığı ile yürütülen ve pilot barolar arasında Hatay Barosunun bulunduğu projenin; "Uluslararası Koruma ve Mültecilere Yaklaşım Eğitimi" 03-04 Kasım 2018 tarihlerinde Hatay Barosu ev sahipliğinde Hatay ve Kilis Barolarından 130 meslektaşımızın katılımı ile Antakya Anemon otelde gerçekleştirildi.
Eğitimin açılış konuşmasını Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez yaptı. Otomasyon Sistemi Kullanım Kılavuzu konusu Çağrı Fidan tarafından, Mülteci Müvekkillere Yaklaşım Eğitimi konusu Av. Musa Toprak tarafından, Uluslararası Mülteci Hukukunun Temel İlkeleri ve 1951 Sözleşmesi Altında Mülteci Tanımı ve Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma Usulleri, Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma Kapsamında Haklar ve Yükümlülükler konuları Nilay Arkün tarafından sunum yapıldı.
Eğitimin İkinci gününde ise Sınırdışı, Ülkeyi terke davet, İdari Gözetim ve Sınır dışı ve Geçici Tedbir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İçtihadı Işığında İdari Gözetim ve Sınır dışı ve Acil Başvuru konuları Av. Tuğçe Duygu Köksal tarafından, Uygulamada Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Mültecilerle İlgili Olarak Medeni Hukuka ve İş Hukukuna İlişkin Konular, Kadın ve Çocukların Korunması konuları Av. Şafak Yılmaz tarafından sunum gerçekleştirildi.

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.