ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU
Tarih: 27.11.2024 | Okunma Sayısı: 19966
AV.YUSUF ALBAYRAKSORUMLU Y.K.
AV.YAREN DAĞSORUMLU Y.K.

 

 

Av. Alpin Berberoğlu

Başkan

  

Av. Pınar Aslan Uyanık

Üye

Av. Sibel Şat Durkal

Üye

Av. Zeynep Çelik

Üye

 

Av. Merve Eryılmaz

Üye

Av. Yasemin Ece Yiğitdöl

Üye

Av. Şükran Güner Kantarcı

Üye

 

Av. Özlem Okutur

Üye

Av. Mediha Hazal Mansuroğlu

Üye

Av. Hilal Gezgin

Üye

 

Av. Selim Onur Mirioğlu

Üye

Av. Zerrin Altınöz

Üye

Av. Mehmet Ali Bilgiç

Üye

 

Av. Ebru Candemir Ufuk

Üye

Av. Ahmet Çete 

Üye

Av. Zihniyet Bozoğlan

Üye

 

Av. Yunus Emre Altuntaşoğlu

Üye

Av. Gonca Arslanyürek Karasu

Üye

Av. Mehmet Ali Sezen

Üye

 

Av. Beyazıt Bestami Özbilger

Üye

Av. Dilan Canbolant

Üye

Av. Orhan Sözbilir

Üye

 

 Av. Öznur Özkan

Üye

 Av. Ayşegül Eren Küncü

Üye

 Av. Betül Dönmezer

Üye

 

Av. Elif Eda Çakmaz

Üye

 

Av. Nihal Mutlu

Üye

 

Av. Duygu Keçeci

Üye

 
 

 Av. Mina Ocak

Üye

 Av. Derya Bahar

Üye

 Av. Tuğçe Macit

Üye

 

 Av. Hatice Kübra Karadeniz

Üye

 Av. Remzican Karataş

Üye

 Av. Fatma Yaren Çinçin

Üye

 

 Av. Zeynep Derya Bahar

Üye

   
    
    

 

HATAY BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU 2016-2018 FAALİYET RAPORU

Hatay Barosu Çocuk Hakları komisyonu çocuk ile ilgili tüm dosyalarda etkin olarak çalışabilmeyi amaçlamaktadır. Davalara katılma talebinde bulunmanın tek başına çözüm olmadığını, vakaların gerçekleşmesini önleyebilmek, gerçekleşen vakaların ortaya çıkarılması ve en sağlıklı şekilde adli birimlere bildirilmesi ve “bu süreçte çocuğun üstün yararının gözetilmesi” gerektiğini düşünüyoruz. Bu hususlarda da daha etkin ve hızlı aksiyon alabilmek için çocuk alanında çalışan her bir bireyin vaka çözümünde ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda farkındalığı artırmak adına eğitimler, çalıştaylar ve etkinlikler düzenlemekteyiz.

Her iki ayda bir düzenli olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Çocuk Hakları İl Koordinasyon Toplantılarına Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonumuzu temsilen Av. Sibel Şat Durkal katılım göstermektedir.

  • Ocak ayı 2017 tarihinde Komisyon üyemiz Av. Atakan Atar’ın katılımı ile Çocuk Hakları İl Koordinasyon toplantısına katılım sağlanmış, toplantı çıktıları rapor haline getirilerek Komisyonumuzun diğer üyeleri ile paylaşılmıştır.
  • 17.02.2017 tarihinde adliyede görevli sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar ile toplantı düzenlenerek çocuk ile ilgili tüm dosyalarda izlenmesi gereken yollar, görevlendirmelerin nasıl yapılması gerektiği, sosyal inceleme raporunun önemi, sosyal hizmet uzmanı ve avukat arasındaki iletişimin güçlü olması gerektiği hususları üzerine değerlendirmeler yapılmıştır.
  • Şubat 2017 döneminde baroda bulunan ve daha önce basılmış olan çocuk haklarına ilişkin afiş ve broşürler incelenerek yeni düzenlemeler yapılmıştır.
  • Aynı dönem içerisinde çocuk haklarına ilişkin broşürlerin okullara, hastanelere, adliyeye, ASPİM ve ilgili tüm diğer yerlere asılması hususunda çalışmalara başlanmıştır.
  • 17.03.2017 tarihinde Çocuk Savcılarımızdan Fikret Buluntu toplantımıza katılmıştır. Toplantıda çocuğa şiddet ve cinsel istismar, komisyonumuzun ilgili dosyalara müdahil olabilmesi, CMK avukatları ile ilgili gözlemler, savcılığın Baromuzdan talepleri, Çocuk Koruma Kanunu’nda düzenlenmiş tedbir hususlarında değerlendirmeler yapılmıştır.
  • Aynı tarihte (17.03.2017) sahada çocuk alanında çalışan Save the Children (o tarihlerde sahada çalışma izinleri mevcuttu) çalışanlarından Zihin Sağlığı ve Psikolojik Destek Koordinatörü Meriç Ramazanov’u toplantımıza davet ederek sahada çocuklar için ortak neler yapabileceğimiz üzerine değerlendirmeler yapılmıştır.
  • 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Cezaevinde bulunan çocukları ziyaret edebilmek amacıyla cezaevi savcısı ile görüşme yapılmıştır. Bakanlıktan gerekli izinlerin alınması durumunda cezaevinde istediğimiz etkinliği yapabileceğimiz bilgisi verilmiştir. Ancak başvuru yapılmış olmasına rağmen Bakanlık tarafından cezaevinde etkinlik izni verilmediğinden programımız iptal edilmiştir.
  • 31.3.2017 tarihinde İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi 2016/325 E. Sayılı Berkin Elvan dosyasına katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur.
  • 23 Nisan etkinliği kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri Sitesinde eğlence düzenlemek üzere kurum yönetimi ile görüşmeler yapılmıştır. 23 Nisan 2017 tarihinde gün boyunca Sevgi Evlerinde bulunan çocuklarla birlikteydik. Çocuklar ile oyunlar oynadık, ebru çalışmaları, sihirbazlık gösterileri, palyaço gösterileri, resim yapma ve yüz boyama etkinlikleri ile günümüzü kutladık. Dilek balonlarının uçurulması ile günümüzü sonlandırdık.
  • 28.04.2017 tarihinde Hatay 4. Asliye Ceza Mahkemesi 2016/561 E. Sayılı dosyaya mağdur G.A. yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur.
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hakları İl Koordinasyon Toplantıları sonucunda oıluşturulan “İl Hizmet Kataloğu” incelenmiş olup Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak hizmet kataloğunda yer alabilmemiz için baro hizmet raporu hazırlanmış ve ASP İl Müdürlüğüne sunulmuştur.
  • 12.05.2017 tarihinde Emniyet Müdürlüğü’nde müşteki/mağdur/SSÇ ifadelerinin görevlendirilen vekil/müdafi hazır bulunmadan alınmaya başlanmaması gerektiği görüşülmüş, en hassas gruplar arasında bulunan çocukların dosyalarında ifadelerin hukuka ve kanuna uygun alınması için çalışmalar yapılmıştır.
  • 12.05.2017 tarihinde Baro Başkanı Ekrem Dönmez ile görüşme yapılarak planlanmayı düşündüğümüz seminer/çalıştay ile ilgili görüşülmüştür.
  • 17.5.2017 tarihinde Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde komisyon üyelerimizden Av. İhsan Yılmazlar “Çocuk Koruma Kanunu ve Çocuk Haklarının Tarihsel Süreci” ile ilgili sunum gerçekleştirmiş, çocukların tüm sorularını cevaplandırmıştır.
  • 10.06.2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen çocuk hapishaneleri konulu Çalıştaya komisyonumuzu temsilen Av. Pınar Aslan, Av. İhsan Yılmazlar ve Av. Sibel Şat Durkal katılmışlardır.
  • 08.08.2017 tarihinde Hatay Barosu Cezaevleri İnceleme Komisyonuna komisyonumuz da dahil olmuş ve toplantılarına katılmıştır.
  • 14.08.2017 tarihinde Arsuz Kaymakamlığı Çocuk Hakları Sorumlusu ile görüşülerek takip ettiğimiz cinsel istismar dosyası ile ilgili ortak neler yapılabileceği görüşülmüştür. Ayrıca Kaymakamlığı gerçekleştirmiş olduğu toplantıya komisyonumuzu temsilen Av. Mehmet Ali Gümüş katılmıştır.
  • 27.10.2017 tarihinde Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı 2017/16000 Sor. Sayılı dosyaya mağdur çocuk B.U. yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur.
  • 02.11.2017 tarihinde Hatay Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü ile koruma altındaki çocuklar ile ilgili komisyon üyelerimizden Av. Neslihan Güraslan ve Av. Kamile Vural Kaplan görüşme yapmışlardır.
  • 02.11.2017 tarihinde Hatay Başsavcılığı 2017/18173 sor. Sayılı dosyaya mağdur çocuk İ.G. yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur.
  • 09.11.2017 tarihinde Samandağ Asliye Ceza Mah. 2017/316 E. Sayılı dosyaya mağdur çocuk D.E. yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur.
  • 20.11.2017 Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ortaokul ve lise çağındaki çocuklarla birlikte basın açıklaması yapılmıştır. Okullarında hak eğitimi almakta olan bu çocuklar için her bir hakkın yazılı olduğu renkli tişörtler basılmıştır.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde yayınlanmış olan “dini kavramlar sözlüğüne karşı” Barolar Çocuk Hakları Merkezi ile ortak olarak belirlenmiş olan metin Hatay Barosu resmi internet sayfasından ve diğer tüm basın sayfalarında yayınlanmıştır.
  • 05.01.2018 tarihinde Erken yaşta evliliklerin engellenmesi yönünde farkındalığı artırmak amacıyla broşür ve afiş hazırlanmıştır. Bu broşür ve afişlerin kuaförlere asılması yönünde Antakya Kuaförler ve Berberler odası ile komisyon üyelerimizden Av. Mehmet Ali Gümüş ve Av. Ezgi Geben görüşmüşlerdir.
  • 09.02.2018 tarihinde Hatay 1. Ağır Ceza Mah. 2017/542 E. Sayılı dosyaya mağdur çocuk N.M. yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur.
  • 02.03.2018 tarihinde Çocuk Hakları Komisyonumuza ait “0534 595 7271” numaralı telefon hattı alınmış ve bu hattın şikayet ve yardım hattı olabilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.
  • 27.03.2018 tarihinde Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret düzenlenerek ortak çalışmalar, aileler ve çocukların bilinçlendirilmeleri, eğitimciler yönünden ise farkındalığın artırılması hususları ile ilgili görüşme yapılmış olup görüşmeyi komisyon üyelerimizden Av. Sibel Şat Durkal, Av. İhsan Yılmazlar ve Av. Ezgi Geben gerçekleştirmişlerdir.
  • 31 Mart-01 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen Çocuk Hakları Genel Kurul Toplantısına komisyonumuzu temsilen Av. İhsan Yılmazlar, Av. Tülay Kayıkçı ve Av. Mediha Hazal Mansuroğlu katılmışlardır.
  • 09.04.2018 tarihinde çocuk dosyalarının tespiti ve takibi açısından komisyon üyelerine destek olunması hususunda tüm Hatay Barosu avukatlarına komisyonumuzun belirlemiş olduğu mesaj gönderilmiştir.
  • 09.04.2018 tarihinden itibaren CMK görevlendirmelerinde tarafı çocuk olan dosyalarda avukatlar komisyon üyelerimiz tarafından tek tek aranarak dosyalar ile ilgili bilgi talep edilmekte, katılma talebimizi sunabileceğimiz ve takip edeceğimiz dosyalar tespit edilmeye çalışılmaktadır.
  • 27.04.2018 tarihinde Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı 2018/6558 Sor. Sayılı dosyasına mağdur çocuk U.V.S yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuş olup dosya koruma tedbirlerinin değerlendirilmesi amacıyla ASPİM’e bildirilmiştir.
  • 23 Nisan 2018 tarihinde Mersin Kazanlı İlkokulu’nda gerçekleşmiş olan olayla ilgili bir yazı hazırlanarak Hatay Barosu resmi internet sayfasında ve Komisyonumuz tüm sosyal medya hesaplarında yayınlanmıştır.
  • 27.04.2018 tarihinde Hatay 1. Ağır Ceza Mah. 2018/72 E. Sayılı dosyaya mağdur çocuk B.U. yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur.
  • 11.05.2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecek sunumun içeriği, önemli noktaları ve nasıl hazırlanması gerektiği ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.
  • Çocuk dosyalarımızdan biri ile ilgili Hatay Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatristi ile görüşme yapılarak dosyaya katkıları değerlendirildi.
  • 30 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihlerinde Çocuk Adalet Sistemi Uygulamalı Eğitimi Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayımıza Hatay Barosu avukatları, diğer tüm illerde bulunan barolar, Cumhuriyet Savcıları, Hakimler, Mahkemeler bünyesinde çalışan ve ASPİM’de çalışan sosyal hizmet uzmanları, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yayladağı Gençlik ve Çocuk Ceza İnfaz Müdürlüğü, UNHCR davet edildi. Çocuk özelinde emek veren herkesin katılımıyla başarılı bir çalıştay gerçekleştirildi.
  • 19-20/07/2018 tarihlerinde Komisyonumuz ve UNHCR ortaklığı ile çocuk alanında çalışan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Çocuk Koruma Çalıştay’ı gerçekleştirildi. Çalıştay konuşmacıları ÇAÇAv. Koordinatörü Av. Şahin Antakyalıoğlu ve Ankara Aile Mahkemesi Uzmanı Zeynep Mutlu idi.
  • 03.08.2018 tarihinde Hatay 1. Aile Mah. 2018/597 E. Sayılı dosyaya çocuklar Z.N.G. ve B.N.G. yönünden katılma talebimizi içerir dilekçe sunulmuştur. Ayrıca acil tedbir kararlarının alınabilmesi için dosya ASPİM’e ihbar edilmiş ve kuruma bir dilekçe gönderilmiştir.
  • 03.08.2018 tarihinde Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı 2018/6558 Sor. Sayılı dosya ile ilgili olarak görüşmek üzere Hatay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan randevu alınmasına karar verilmiştir.

 

 
 
 
HATAY BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU FAALİYET RAPORU

-22.03.2015 tarihinde Diyarbakır’da Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı ile yapılan toplantı özetleri

             Komisyon üyelerimizden Didem Kutlu,Neslihan Kurtoğlu ve Eren Düşer’in katılım gerçekleştirdiği bu toplantıda,Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı’nın Genel Kurulu gerçekleştirildi ve Çocuk Adalet Sistemi Raporu hazırlanarak son şekli verildi.Bu raporun tanıtımına yönelik olarak da Basın açıklaması yapılarak daha çok sesimizi duyurmamız amaçlandı.Ülkesel ve bölgesel düzeyde yayın yapan gazete ve televizyonlarda da basın açıklamamıza yer verildi.

              Ayrıca ‘Öfke ve Kontrolü’ ile ilgili seminer çalışması yapılarak;öfke yönetimi ile ilgili dikkat çekici tespitler yapıldı.

            Son olarak Diyarbakır’da çocuklara yönelik gerçekleşen hak ihlallerinin ve örnek vakaların sunumu yapılarak katılımcı avukatlara bilgi verildi.

 

 

                                                                                     AV.DİDEM KUTLU

                                                                                    ÇOCUK HAKLARI  KOMİSYONU

                                                                                                          GENEL  SEKRETERİ     
 

 

 
 
 
 
www.ecpat.net
www.ctcs-mucadele.net 
www.cocukhaklariizleme.net 
www.egitimdehaklar.org 
 www.ucansupurge.org
  
       16-17 Kasım tarihlerinde Türkiye Barolar Birliğinde TBB. Çocuk Hakları Kurulu, tüm baro temsilcileri ile birlikte UNESCO ve Adalet Bakanlığı temsilcilerinin katılımı ile çalıştay düzenlenmiştir. Düzenlenen Çalıştay'a komisyonumuzu temsilen Av.Didem Kutlu ve Av. Gizem Kavvasoğlu katılmıştır.

Çalıştayın konusu ;

1. Barolar Çocuk Hakları Kurulları Çalışmaları Güçlü Yönler ve Güçlükler ile Beklentilerin Belirlenmesi

2. Çalışmalar Sırasındaki Güçlükler.

3. TBB Çocuk Hakları Kurulundan beklentiler.

4. Ortak Çalışma İlkelerinin Belirlenmesi.

5. Çalışma Programının Oluşturulması.

    Söz konusu çalıştay çerçevesinde komisyonumuzu temsilen Av.Didem Kutlu ve Av. Gizem Kavvasoğlu katılmış ve aşağıdaki belirtilen görüş ve önerilerde bulunmuştur ;

  Çocuk Hakları Kurulu, merkez ve komisyonların güçlü yönleri konusunda ;

 1-Okullar vesair yerlerde eğitim vb.çalışmaları yürütülüyor. Bu durum toplum erişimi kolaylaştırıyor. Eğitim verme kapasitesi olduğundan kurumların talepleri karşılanıyor,tanınmış olmanın avantajları kullanılıyor.

2-Suç ve suç eğiliminin önlenmesi için seminerler düzenleniyor, seminer sonuçları broşür şeklinde ailelere dağıtılıyor.

3-Avukatlara mağdur ve suça sürüklenen çocuklar hakkında eğitim veriliyor, diğer kurul ve komisyonlarla bağlantılı olarak işbirliği içinde çalışılabiliyor.

4-Çalışmalar sırasında güçlükler konusunda;

 5-Çocuklarla çalışırken o çocuğa ulaşmanın zorlukları var.

6-Hakim ve savcılar her zaman çocuk hukuku konusunda duyarlı değil, savcı,polis gibi meslek elemanları sık değişiyor,sosyal çalışma uzmanları ile avukatlar arasında diyalog yok.

6-Mahkeme ve diğer mekanizmalarda konusunda uzman bulunmaması çalışmaları ve çalışmaların etkinliğini zorlaştırıyor.

7-Meslek içi eğitim yetersiz.

-TBB Çocuk Hakları Kuruldan beklentileri nelerdir ? (İl kurullarının çalışmalarına nasıl katkı verebileceği konusunda.)

 -Avukatın rolü hakkındaki olumsuz bakış açısını değiştirici çalışma yapmak.

-Sertifikasyon ve eğitici eğitimi yapılması,seminerlerin düzenlenmesi .

-Eğitim modeli hazırlanmalı.

-Eğitim çalışmalarının ulusal düzeyde yapılması sağlanmalı.

-CMK eğitimleriyle çocuk hakları eğitiminde paralellik sağlanmalı.

 Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı

 Mutabakat Metni

  25-26 Nisan 2008 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı Çalıştay ve ağ’ın kuruluş uzlaşısını takiben  bildiririz Hatay Barosu Çoçuk Hakları Komisyonu ,  Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı’nın, aşağıda belirtilen ve daha sonra Koordinasyon Kurulu kararıyla  üyeliğe kabul edilebilecek diğer üyeleriyle birlikte ortak kuruluşu kabul eder.

   Adli Tıp Uzmanları Derneği 

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi

Ankara Girişimci Kadınlar Derneği

Batman Barosu

Bursa Barosu

Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği

Geleceğiz Biz Derneği

Gündem: Çocuk!

Diyarbakır Barosu

Dostlar Dayanışma Derneği

Gençlik Servisleri Merkezi

Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği

Insan Kaynağını Geliştirme Vakfı

İşitme Engelliler Gelişim Merkezi Derneği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi

Kars Kalkınma ve Eşitlik Destek Merkezi Girişimi

Kadın Dayanışma Vakfı

Kaos GL Derneği

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Y.O Sosyal Hizmetler Bölümü

Mersin Çocukları İstismar ve İhmalden Koruma Derneği

Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği

Roman Gençlik Derneği

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı

Türkiye Gençlik Birliği Derneği

Türkiye Gençlik Federasyonu

 Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği

 Uçan Süpürge Kadın iletişim ve Araştırma Derneği 

 Uluslararası Af Ögütü Türkiye Şubesi

 Uluslararası Çocuk Merkezi

Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği

 Ağ üyeliğine kabulümüze  müteakip  aşağıda adları geçen iki üyenin Hatay Barosu’nu temsilen ağ toplantılarına, çalışma konularıyla ilgili etkinlik vb. faaliyetlere katılımlarını, ağ koordinasyon kurulu ve koordinatörüyle iletişim halinde olunacağını, oluşturulan ctcs-insiyatifi@yahoogroups.com adlı mail grubuna dahil olunup gerektiğinde iletişimin sağlanacağını, temsilcilerin  temsil ettikleri kuruluş yetkililerine yapılan faliyetler ile alınan karar ve  sorumluluklar hakkında  bildirim ve bilgilendirmeleri yapacağını, ağ'ın ECPAT International  üyesi olunduğunun farkında olarak ECPAT International ilkeleri, kuralları ve çocuk politikası çerçevesinde çalışmalara katılacağımızı  kabul ve taahhüt ederiz. 

 
 
  Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı

Mutabakat Metni

 25-26 Nisan 2008 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı Çalıştay ve ağ’ın kuruluş uzlaşısını takiben  bildiririz Hatay Barosu Çoçuk Hakları Komisyonu ,  Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüyle Mücadele Ağı’nın, aşağıda belirtilen ve daha sonra Koordinasyon Kurulu kararıyla  üyeliğe kabul edilebilecek diğer üyeleriyle birlikte ortak kuruluşu kabul eder.

 Adli Tıp Uzmanları Derneği 

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi

Ankara Girişimci Kadınlar Derneği

Batman Barosu

Bursa Barosu

Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği

Geleceğiz Biz Derneği

Gündem: Çocuk!

Diyarbakır Barosu

Dostlar Dayanışma Derneği

Gençlik Servisleri Merkezi

Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği

Insan Kaynağını Geliştirme Vakfı

İşitme Engelliler Gelişim Merkezi Derneği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi

Kars Kalkınma ve Eşitlik Destek Merkezi Girişimi

Kadın Dayanışma Vakfı

Kaos GL Derneği

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Y.O Sosyal Hizmetler Bölümü

Mersin Çocukları İstismar ve İhmalden Koruma Derneği

Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği

Roman Gençlik Derneği

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği

Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı

Türkiye Gençlik Birliği Derneği

Türkiye Gençlik Federasyonu

 Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği

 Uçan Süpürge Kadın iletişim ve Araştırma Derneği 

 Uluslararası Af Ögütü Türkiye Şubesi

 Uluslararası Çocuk Merkezi

Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği

 Ağ üyeliğine kabulümüze  müteakip  aşağıda adları geçen iki üyenin Hatay Barosu’nu temsilen ağ toplantılarına, çalışma konularıyla ilgili etkinlik vb. faaliyetlere katılımlarını, ağ koordinasyon kurulu ve koordinatörüyle iletişim halinde olunacağını, oluşturulan ctcs-insiyatifi@yahoogroups.com adlı mail grubuna dahil olunup gerektiğinde iletişimin sağlanacağını, temsilcilerin  temsil ettikleri kuruluş yetkililerine yapılan faliyetler ile alınan karar ve  sorumluluklar hakkında  bildirim ve bilgilendirmeleri yapacağını, ağ'ın ECPAT International  üyesi olunduğunun farkında olarak ECPAT International ilkeleri, kuralları ve çocuk politikası çerçevesinde çalışmalara katılacağımızı  kabul ve taahhüt ederiz. 

  Görevlendirilen kişinin adı ve görevi: _________________________________________

İletişim Bilgileri:

Telefon:

E-mail:

Adres:

Meslek:

 Görevlendirilen kişinin adı ve görevi: _________________________________________

İletişim Bilgileri:

Telefon:

E-mail:

Adres:

Meslek:

  Kurum yetkilisinin adı:

İmzası ________________________________(kaşe/mühür)

 EK:  Hatay Barosu’nun ağ üyeliğine katılımı ile temsilci isimlerinin belirtildiği onaylı yönetim kurulu kararı sureti

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Görevlendirilen kişinin adı ve görevi: _________________________________________

İletişim Bilgileri:

Telefon:

E-mail:

Adres:

Meslek:

 

Görevlendirilen kişinin adı ve görevi: _________________________________________

İletişim Bilgileri:

Telefon:

E-mail:

Adres:

Meslek:

  Kurum yetkilisinin adı:

İmzası ________________________________(kaşe/mühür)

 EK:  Hatay Barosu’nun ağ üyeliğine katılımı ile temsilci isimlerinin belirtildiği onaylı yönetim kurulu kararı sureti

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

                                                                - TEMEL BELGELER-

 

 

¤ Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme

 

¤ Çocuk Hakları Bildirgesi

 

¤ İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi

 

¤ Çocuk Haklarının Kullanılmasına İlişkin Avrupa Sözleşmesi

 

¤ Küçüklerin Korunması Konusunda Makamların Yetkisine ve Uygulanacak Kanuna Dair Sözleşme

 

¤ Evlilik Dışında Doğan Çocukların Tanınmasına Dair Sözleşme

 

¤ Çocuklara Karşı Nafaka Yükümlülüğü Konusundaki Kararların Tanınması ve Tenzifine İlişkin Avrupa Sözleşmesi

 

¤ Mültecilerin Hukuki Durumuna Dair Sözleşme

 

¤ Küçüklerin Vatana İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi

 

¤ Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Yönlerine Dair Sözleşme

 

¤ En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Yasaklanması ve Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Acil Eylem Sözleşmesi

 

¤ İstihdamda Asgari Yaşla İlgili 138 sayılı ILO Sözleşmesi

 

¤ Avrupa Antlaşmaları Biyoloji ve Tıbbın Uygulanması Bakımından İnsan Hakları ve İnsan Haysiyetinin Korunması (Biyotıp) Sözleşmesi

 

¤ Sınıraşan Örgütlü Suçlara Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesine Ek İnsan Ticaretinin, Özellikle Kadın ve Çocuk Ticaretinin Önlenmesine, Durdurulmasına ve Cezalandırılmasına İlişkin Protokol

 

¤ Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeye Ek Çocuk Satışı, Çocuk Fahişeliği ve Çocuk Pornografisi ile İlgili İhtiyari Protokol

 

¤ Birleşmiş Milletler Çocuk Ceza Adaleti Sisteminin Uygulanması Hakkında Asgari Standart Kurallar (Bejing Kuralları)

 

¤ Çocuk Suçluluğunun Önlenmesine İlişkin Birleşmiş Milletler Yönlendirici İlkeleri (Riyad İlkeleri)

 

¤ Özgürlüğünden Yoksun Bırakılmış Çocukların Korunmasına İlişkin Birleşmiş Milletler Kuralları (Havana Kuralları)

 

¤ Hapis Dışı Önlemlerle İlgili Birleşmiş Milletler Asgari Standart Kuralları (Tokyo Kuralları)

 

¤ Çocuk Koruma Kanunu

 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

22.01.2025
AV. HATAY TUT
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.