Panel &S220;Türkiye de Avukat Olmak &S220;
Tarih: 25.12.2014 | Okunma Sayısı: 1997

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDE "TÜRKİYE'DE AVUKAT OLMAK" KONULU PANEL YAPILDI

Adana Baro Başkanı Çıtırık:

"Avukatlık Sınavı getirilmeli"

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık,  Çağ Üniversitesi Hukuk Kulübünün düzenlediği  'Türkiye'de Avukat Olmak' konulu panelde mesleki ve hukuki sorunlara değindi.

Çağ üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sami Doğru'nun moderatörlüğünü yaptığı panelde ilk sözü Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık aldı. Çıtırık, konuşmasında ; hukuk fakülteleri ihmal edildiğini, Avukatlık sınavının halen getirilmemesi çok ciddi sorun teşkil etmekte olduğunu belirterek, "Mesleğe ve staja kabul olarak sınav sisteminin getirilmesinden yanayım. Ayrıca, bu kadar uygulamaya açık bir mesleğin eğitim döneminde 1 yılının adliyelerde geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Hukuk fakültelerinde dört yıllık eğitimin az olduğu ortadadır" dedi. Panelde, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Hatay Baro Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy ve Gaziantap Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Duran, konuyla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı. Katılımcıların konuyla ilgili sorularına da cevap verildi.

Mersin Baro Başkanı Antmen, "Avukatlık zor ve kutsal bir meslektir. Bir mesleğim olsun diyerek yapılacak bir meslek değildir" şeklinde konuştu.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Çetin Bedestenci ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yücel Ertekin, panele konuşmacı olarak katılan Baro Başkanlarına teşekkür plaketleri takdim ettiler. 

 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.