OĞLUNU SÜPÜRGE BORUSUYLA DÖVEREK ÖLDÜREN BABAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Tarih: 12.07.2019 | Okunma Sayısı: 765
İskenderun ilçemizde 6 yaşındaki oğlu Mertcan Yılmaz'ı elektrikli süpürgenin demir borusuyla döverek öldüren Mehmet Ali Yılmaz hakkında görülen dava bugün karara bağlandı. İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Baro Başkanlığımız adına Başkan Yardımcımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve Baromuz Çocuk Hakları Komisyonu üyelerimiz tarafından takip edilen, Hatay Barosu Başkanlığının müdahil olma talebinin de kabul edildiği davada, tutuklu Mehmet Ali Yılmaz 'altsoya karşı kasten öldürme' ve 'eziyet' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Davanın bugün görülen ilk duruşmasında açıklanan karara göre, sanık Mehmet Ali Yılmaz'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezadan herhangi bir indirim yapılmadı. Yılmaz'a ayrıca 2 çocuğuna eziyet ettiği için 6'şar yıl hapis cezası da verildi.