Hatay Valisi Sayın Erdal Ata&S217; ya Ziyaret
Tarih: 26.10.2016 | Okunma Sayısı: 1771

Hatay Barosu Başkanımız Av. Ekrem Dönmez, Önceki Baro Başkanımız Av. M. Nabi İnal, Baro Başkan Yardımcımız Av. Mehmet Asıl, Baro Genel Sekreterimiz Av. Asena Aslan Şener,Baro Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Mehmet Ezer,Av. Mehmet Ali Çapar ve Av. Mustafa Sıraç, Disiplin Kurulu Başkanımız Av. Zerrin Altınöz, Disiplin Kurulu Üyelerimiz Av. Bedia Karadaban, Av. Taşkın Çiftçi, Denetleme Kurulu üyemiz Av. İ. Tayfun Koku,TBB Delegelerimiz Av. Turhan Hırfanoğlu, Av. Hikmet Sağlar ve Av. Ayhan Çalış 16.10.2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul sonrası Hatay Valisi Sayın Erdal Ata' yı ziyaret etti.

26 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 11.00’de Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kabulde Hatay Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez kabulünden dolayı Vali Ata’ya teşekkür etti. Baro üyelerini Vali Ata’ya tanıtan Dönmez, Hatay Barosu’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Baro Başkanımız Dönmez; "Avukatların ekonomik bir darboğazdan geçtiğini; Avukatların giderek iş imkanlarının ve alanlarının düzenlemelerle kısıtlandığını; Avukatlık Kanunu’nu ile Avukatlara tekel olarak tanınan Avukatlık hak ve yetkilerini yasaya aykırı olarak kullanmak suretiyle faaliyet gösteren aracıların, iş takipçilerinin avukata komisyon karşılığı iş getirenler ve komisyon karşılığı iş kabul eden Avukatların bu darboğazı büyüttüğünü; bütün bu faaliyetlerin suç olduğunu; bütün bu darboğaza rağmen Avukatların önceliğinin ücret olmadığını; ücretin her zaman ikinci planda kaldığını ve aslolanın adına iş takip edilen kişilerin adalete erişimi ile hukukun üstünlüğüne olan inançlarının sağlanması olduğunu; Avukata tanınan hakların onun kişisel ayrıcalığı olmadığını; Avukatın, vatandaşlarımızın hakları kullanabilmesini sağlamakla görevli olduğunu; Avukatın savunma hakkını kısıtlayan her uygulamanın aslında kişinin vatandaşlığını kısıtladığını; hukukun üstünlüğünü içselleştirmeyen her uygulamanın Avukatın yetkilerini kısıtlamaya yöneldiğini; çağdaş toplumlarda Avukatlık hak ve yetkilerinin daha geniş ve özgürlüğe uygun olarak düzenlendiğini belirtti."

Vali Ata, Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez ve üyeler ile bir süre sohbet etti. Hukuk sisteminin sağlıklı işlemesinin demokrasiler için vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden Vali Ata, “Nazik ziyaretlerinden dolayı Baro Başkanımız ve üyelerimize teşekkür etti. Başarılı çalışmalarının devamını diledi. İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalışmalarını yürüten Hatay Barosu’nun bundan sonra da çalışmalarını aynı uyum içerisinde sürdüreceğinden şüphem yok.’’ dedi.

 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.