Diyarbakır Baro Başkanı Tahir ELÇİ nin Hain Bir Saldırı Sonucu Öldürülmesi Basın Açıklaması
Tarih: 30.11.2015 | Okunma Sayısı: 2040

Basın Bildirisi

Yasal iktidar tarafından bir süre önce hedef gösterilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir ELÇİ’nin öldürüldüğünü Hatay’da TBB Avukat Hakları Merkezi Bölge Baroları toplantısı yaptığımız sırada öğrendik.

Bir baro başkanının özel koruma altında olan ve güvenlik tedbirleri alındığı söylenen bir toplantıda açıklama yaptığı sırada hedef alınarak öldürülmüş olması savunma hakkı ve düşünce özgürlüğüne vurulmuş ağır bir darbedir.

Hukuk devletinde hukuk dışı yöntemlere başvurmak,  sebebi ve hedefi ne olursa olsun tüm toplumun güvenliğinin tehdit altında olduğunun açık kanıtıdır.

Bugün savunma için birlik ve beraberlik günüdür.

Baro başkanımızın katledilmesiyle sonuçlanan bu saldırıyı en ağır biçimde kınıyoruz.

Savunma hakkına yapılan saldırıların her zaman  karşısında olacağımızı ve tüm bu olanlar karşısında suskun kalmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Av. Ekrem DÖNMEZ

Hatay Barosu Başkanı