CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve CHP İl yöneticileri Hatay Barosunu ziyaret etti.
Tarih: 25.01.2017 | Okunma Sayısı: 1995

CHP PM üyesi  Yıldırım Kaya, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve CHP İl yöneticileri Hatay Barosunu ziyaret etti. CHP PM üyesi Yıldırım Kaya ziyaretinde;  Anayasa değişikliği paketinin Barolara sorulmadan meclisten geçirildiğini, CHP  olarak Anayasa değişikliğinin ne getirdiğine dair 30 soru 30 cevaptan oluşan kitapçık hazırladıklarını, bir hukuk metni olan Anayasa değişikliğinin oylaması sürecinde öncelikle Barolardan  başlayarak ziyaretlerde bulunacaklarını belirterek, hazırlanan kitapçığı Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez’e verdi.

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez ziyaret sebebiyle gelen heyete teşekkür ederek, Anayasa değişiklik paketi gibi ciddi bir değişiklik olan  Anayasa metninin meclisten geçirilme şeklinin kaygı verici olduğunu, halkın aydınlanma hakkının yeterince yerine getirilmediğini  ve hangi değişikliğe oy verileceğinin  toplumdan kaçırıldığını, değişiklikle esas alınan düzenlemenin bir rejim tehlikesi yarattığını, yasama ve yargının bu düzenlemeyle yürütmeye bağlı bir hal alacağını, yurttaşlarımızın neye oy  vereceklerini bilerek hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Daha sonra bir süre sohbet edildikten sonra ziyaret sona erdi.