BASIN BİLDİRİSİ
Tarih: 10.12.2013 | Okunma Sayısı: 4235

 BASIN BİLDİRİSİ

   Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun Haziran 1948'de hazırladığı ve birkaç değişiklik yapıldıktan sonra 10 Aralık 1948'de, BM Genel Kurulu'nun Paris'te yapılan oturumunda kabul edilen 30 maddelik bir bildiri için ithaf edilen bu günde bu bildiriye imza atan ülkelerin tüm insanlığa adadığı ve Eleanor Roosevelt in "Bütün insanlık için bir Manga Carta (Magna Karta)"olarak nitelediği bu bildiriyi Dünya İnsanlarına bir kazanım olarak ortaya koydukları gündür.

     Bu bildiri ile sadece demokratik anayasalarda yer alan temel sivil ve sosyal hakların yanında ekonomik, toplumsal, kültürel haklar da genel tanımlarla belirli hale gelmiştir. Bu bildiri ile yaşama, özgürlük ve kişi güvenliği gibi haklarla birlikte, keyfi tutuklama, hapis ve sürgünden korunma, bağımsız ve tarafsız mahkemelerde adil ve kamuya açık olarak yargılanma hakkı ile düşünce, vicdan, din, toplanma ve örgütlenme özgürlükleri bulunur.

    İşte bu bildiri Dünya da birçok ülkede olduğu gibi ülkemizce de kabul edilmiş ve ülkemizin kurucu önderi büyük Atatürk’ün muasır medeniyetler hedefi içinde çok anlamlı bir adım olma niteliği taşımıştır.  Bizde bu hak ve özgürlüklere bağlılığı bu anlamlı gün de en yüksek sesle dile getirmenin mutluluğunu yaşıyor ve tüm insanlığın günü olan bu anlamlı günü Hatay Barosu ve değerli Meslektaşlarım adına kutluyorum.

 

                                                                                                HATAY BAROSU BAŞKANI

                                                                                                    Av. A. Sinan AKGÖL

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.