BASIN BİLDİRİSİ
Tarih: 19.10.2011 | Okunma Sayısı: 3337

“Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde Bulunan Sınırdaki Askeri Birliğe Yapılan Saldırı

 

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde bulunan sınırdaki askeri birliğe yapılan saldırıda 26 askerimiz şehit olmuş, 22 askerimiz de yaralanmıştır.

Bu saldırıyı da önceki tüm saldırılar gibi şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Bu saldırı sonucu şehit ve yaralı askerlerimiz için derin elem duyuyoruz. Hatay Barosu ve mensupları olarak şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin ailesine ve ulusumuza başsağlığı; yaralı askerlerimize acil şifa diliyoruz. 

Bu tür saldırılarla ülkemizde egemen ve daim olmasını istediğimiz barış, huzur, birlik ve beraberlik ortamına darbe vurulmak istenmektedir. Ülkemiz şiddetin ve karışıklığın hâkim kılındığı bu aşamalardan ne yazık ki çokça geçmiştir. Bu çabaların geçmişte çok kere denendiğini, uzun yıllar şiddet ortamından en fazla zarar görenlerin, büyük acı çekenlerin vatandaşlarımız olduğunu unutmadık. Kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü şiddet eylemlerinin karşısındayız. Bu ve benzeri saldırılar asla amacına ulaşamayacak, ülkemiz ve ulusumuzun birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.

Bu ülkede artık terör belasına ve şiddete tahammülümüz kalmamıştır. Bu son olsun istiyoruz…

Saygılarımızla… 19.10.2011

Av. A.SİNAN AKGÖL

HATAY BAROSU BAŞKANI

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.