BASIN AÇIKLAMASI (TAKSİM GEZİ PARK)
Tarih: 1.06.2013 | Okunma Sayısı: 2552

                               Basın Açıklaması,

 Son günlerde ülkemizde yaşanan neredeyse her  toplantı ve gösteride emniyet kuvvetleri tarafından aşırı ve orantısız güç kullanıldığı, biber gazı kullanımının rutin hale geldiği, şiddet uygulandığı kabul edilemez bir gerçek haline gelmiştir.

Yeşil alanların kaldırılarak bu alanlarda yapılaşmaya izin verilmesini çevre ve şehircilik ilkeleri bakımından doğru bulmuyoruz. Taksim Gezi Parkında bir alışveriş merkezi yapılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz.İstanbul Taksim Gezi Parkında bir Alışveriş Merkezi  projesine ruhsat verilmesi, burada bulunan parkın kaldırılması ve ağaçların kesilmesini protesto eden vatandaşlarımıza karşı aşırı ve orantısız güç kullanıldığı, biber gazı ve şiddet uygulandığı görülmektedir. Bu görüntünün demokrasi ile yönetilen bir hukuk devletine  yakışmadığı, bireysel hak ve özgürlükleri, temel hakları ortadan kaldırdığı açıktır.

Aşırı ve orantısız güç kullanılmasını kınıyor, ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri özgürlüğü dahil temel hakların güvence altına alınmasının önemini hatırlatıyoruz.  Bunun hayatada geçirilmesini, bu özgürlükleri yaşamayı  istiyoruz.

Saygılarımızla,

                                                               Hatay Barosu Yönetim Kurulu 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.