Tarih: 10.11.2013 | Okunma Sayısı: 2850

Aramızdan ayrılışının 75.yıldönümünde, Ata’mızı şükran, gurur ve özlemle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze değin, O’nun düşünceleri, ilkeleri yolumuzu aydınlattı. Ülkemizde yaşadığımız her aşama, Ulu Önder’imizin kurduğu, fikirleriyle beslediği Cumhuriyetimizin ne denli güçlü ve sarsılmaz olduğunu herkese, tüm dünyaya ispat etti.

75 yıl önce ebediyete intikal eden büyük kahramanımızın düşünceleri, çalışmaları, O’nun çağının çok ilerisinde bir lider olduğu gerçeğini ortaya koydu. Bize düşen de çağının ilerisinde yaşayan, düşünen Önder’imizi unutmayarak, ülkemizi hep gelişmiş uygarlık düzeyinde tutmak için çalışmak; toplumumuzu sosyal ve ekonomik alanda zirveye taşımak olmalıdır.

Hatay Barosu olarak her zaman O’nun fikirlerini anlama ve bu fikirlere sadık kalma gerekliliğine olan inancımızı korumaktayız. Ayrıca Ata’mızın hedefleri paralelinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir hukuk sistemiyle, hukukun üstünlüğünü ilke edinerek ve benimseyerek sonsuza dek varlığını sürdürmesi için her çabayı göstereceğiz.

Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Hatay Barosu Başkanı

Av.A.Sinan Akgöl