BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 11.06.2013 | Okunma Sayısı: 3668

 Basın Açıklaması

             Son zamanlarda tüm Türkiye çapında yaşanan olaylar ve bunların Hatay’a yansımaları üzerine ilimizde bulunan kimi sivil toplumu kuruluşları ile yürütülen görüşmeler sonucunda adını HATAY DİYALOG PLATFORMU olarak koyduğumuz oluşum bir yürütme kurulu oluşturmuştur. Yürütme Hatay Barosu Adına Av. Sinan Adnan Akgöl, ATSO Adına Meclis Başkanı  Selahattin Eskiocak, HESOB  adına Abdulkadir Teksöz, HAMOK adına Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Selim Matkap, Mimarlar Odası Hatay Şubesi Başkanı M. Yaşar Coşkun, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Başkanı Selim Harbiyeli ile Sivil İnisiyatif Adına Alaiddin Taş’tan oluşmaktadır. Diyalog gerek insan ilişkilerinde olsun, gerekse sosyal gruplar arasında olsun gerilimi azaltmak ve bir uzlaşıya varmak konusunda anahtar rol oynamaktadır. İlimizde yaşanacak olan gerilimlerde diyalogu öne çıkaran bir tarzla çalışmalarımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz.

            Bu çerçevede yapılan toplantılar sonucunda alanlara inilmiş, diyalog yolu ile bu gösterilerin ve kolluk uygulamalarının hukuk içinde kalması için fiilen çalışılmıştır.

            Nihayet 09.06.2013 günü saat 14.00’te Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin, Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Sayın Doç.Dr. Lütfi Savaş’ın da katılımı ile bir toplantı düzenlenmiş, bu toplantıya bir kısım Dernek Başkanları ve Mahalle Muhtarları da davet edilerek devam eden gösteriler ve bunun sonuçları ile ilgili bir görüş alışverişinde bulunulmuştur.

            Bu toplantı sonucu tarafımızdan yapılan tespit ve alınan kararların kamuoyu ile paylaşılması konusunda işbu basın açıklaması yapılması gereği hissedilmiştir.  

1-      Katılımcıların tamamı Antakya’da yaşanan sorunlar, gösteriler ile ilgili olarak değerlendirmede bulunmuş, sorunları,  buna ilişkin çözüm önerileri ve taleplerini beyan etmişlerdir.

2-      Katılımcıların tespitleri, çözüm önerileri ve talepler Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin, Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz tarafından not alınmış, bununla ilgili değerlendirmeler yapılmıştır.

3-      Hatay Diyalog Platformunun çalışmalarını paydaşlarını genişleterek sürdürmesi, diyalog ve iletişimin devamına karar verilmiştir.

4-       Suriye’de iki yıldır yaşanan iç çatışmanın Antakya özelinde gerilime ayrıca katkısı olduğu, gösterilerin boyutunda önemli rolü olduğu değerlendirilmiştir.

5-      Vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerinin hukuk içerisinde kalması, hukuka uygun davranması gerektiğinin hatırlatılmasına karar verilmiştir.

6-      Abdullah Cömert’in’ in faillerinin bir an önce bulunması ve halkın bilgilendirilmesi

7-      Üslubun yaşanılan süreçte gerginliği arttırdığı,  barış ve uzlaşı dilinin sürece hakim olması gerektiği, barışçıl gösterilerin bugüne kadar desteklendiği, ancak Antakya’da yaşanılan süreçte toplumsal barışı riske eden bazı gelişmelerin yaşanması nedeniyle vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya,  bu koşullarda gösterilerin sürdürülmesi halinde endişe ve kaygılarımızın olduğunun duyurulmasına karar verilmiştir. 

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 11.06.2013

                  

                              HATAY DİYALOG PLATFORMU

           

 

Av. SİNAN ADNAN AKGÖL            SELAHATTİN ESKİOCAK              ABDULKADİR TEKSÖZ

Hatay Barosu Başkanı                      ATSO Meclis Başkanı                            HESOB Başkanı

 

 

SELİM MATKAP                                       SELİM HARBİYELİ                  

Hatay Tabip Odası Başkanı           İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Başkanı                

                                        

 

M. YAŞAR COŞKUN                                               ALAİDDİN TAŞ                               

Mimarlar Odası Hatay Şubesi Başkanı            Antakya Sivil İnsiyatifi 

 

 

                                  KATILIMCILAR

 

    MEHMET KESKİN            NİYAZİ AKAR               KAMİL TOPRAKLI

Sümerler Mah.Muhtarı     Akdeniz mah.Muh.      Armutlu Mahallesi Muhtarı

 

   YUSUF CEYLAN                  TEVFİK ERKEK           ABDURRAHMAN TAŞÇIOĞLU

Harbiye SYAD Başkanı    Armutlu SYAD Başkanı Hatay Dernekleri Fed. Başkanı

 

  MUSTAFA KANDEMİR      MEHMET SULTANOĞLU        SELAHATTİN NURLU       

Kanatlı Mah.Muhtarı         Akdeniz SYAD Başkanı         Armutlu Dernek Başkanı

 

 MUSTAFA ASLANOĞLU            BURHAN ÇETİN           SÜLEYMAN ÇALTAK

Karaali Bölüğü Mah.Muhtarı    Aksaray Mah.Muh.    Gazi Mahallesi Muhtarı

 

 SÜLEYMAN OFLAZOĞLU

Çekmece Pınarbaşı mah.Muhtarı 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.