BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 22.04.2013 | Okunma Sayısı: 2152

"Hatay Barosu’nun,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sebebiyle Yayınladığı Basın Mesajıdır. " 

Birinci Dünya savaşından sonra işgal edilen ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bir kurtuluş mücadelesi başlatılmıştır. Vatanı kurtarmak gayesi ile çıkılan bu yolda 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştur.

Büyük Türk Milleti, bu Meclis, Atatürk ve silah arkadaşlarının yönetiminde yokluklar içinde yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkenin geleceği olan çocuklara kuruluş gününü armağan etmiştir. Çünkü Onlar çocukları barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin simgesi olarak görüyor, aydınlık yarınlar için çocuklarımıza güveniyorlardı.

Bize düşen görev çocuklarımıza daha iyi yarınlar bırakmak adına daha çok çalışmak, onlara huzur, güven içinde kendilerini yaşayabilecekleri bir ülkeyi bırakmak, onları laik, demokratik ve çağdaş değerlere sahip nesiller olarak yetiştirmektir. Onların bilgili, becerili, insan haklarına ve hukuka saygılı bireyler olmasını sağlamaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle egemenliğimizi borçlu olduğumuz Yüce Atatürk ve silah arkadaşlarına, Meclisimize bu vesile ile bir kez daha şükran duygularımızı ifade ile 23 Nisanları sonsuza kadar kutlama kararlığımızla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.22.04.2013

                                                                                                              Hatay Barosu Yönetim Kurulu adına

                                                                                                              Av. Sinan Adnan Akgöl

                                                                                                              Baro Başkanı  

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.