BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.10.2012 | Okunma Sayısı: 3466

29.EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 89.YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI ;

 

                        Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşayan ulusumuzun Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde yaptığı kurtuluş mücadelesi sonunda kurulan devletimizin yönetim şekli 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet olarak belirlenmiş ve ilan edilmiştir.

 

                     Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletini emin ve metin bir bağımsızlık yoluna doğru koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu özdeyişi ile anlamını bulmuştur. Tam ve eksiksiz demokrasi, laik ve sosyal hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, insan hakları esaslı bir yönetim şekli olarak Türk kültürünün de bir yansımasıdır. Ulusumuzun karakter ve adetlerine en uygun yönetim şeklidir. Bu nedenle sonsuza değin yaşayacaktır.

 

                      Hatay Barosu olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğimizi ifade ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümünü kutluyoruz.  

 

                                                                                            Av. SİNAN ADNAN AKGÖL 

                                                                                                            HATAY BAROSU BAŞKANI 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ERHAN NİZAMOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.