2017 Yılı CMK Ücret Tarifesinin İptali İçin Baromuz Tarafından Danıştay&S217;da Dava Açılmıştır.
Tarih: 30.01.2017 | Okunma Sayısı: 2061
31 Aralık 2016 tarih ve 29935 (3. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de  yayımlanarak 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren “Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2017 yılı Tarifesi”nin İPTALİNE, bu işlem ile ilgili olarak dava sonuna kadar YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA karar verilmesi istemi ile Danıştay Başkanlığı’na Gönderilmek Üzere Hatay İdare Mahkemesi Başkanlığı’na aşağıda yer alan ana başlıkları içeren konularla ilgili dava dilekçesi verilmiştir.
iSTEMLERİN ÖZÜ ŞU ŞEKİLDEDİR : 
 
 
-CMK 2017 YILI TARİFESİNDE YER ALAN ÜCRETLER AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİNİN ÇOK ALTINDADIR. 
 
-CEZA MUHAKEMESİ KANUNU’NUN 13. MADDESİNİN AÇIK HÜKMÜNE RAĞMEN, 2017 YILI TARİFESİ İLE İLGİLİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NİN GÖRÜŞÜ DİKKATE ALINMAMIŞTIR. 
 
-CMK 2017 YILI TARİFESİ BAROLARIN TAVSİYE NİTELİĞİNDE YAYINLADIKLARI EN AZ ÜCRET ÇİZELGELERİNİN ÇOK ALTINDADIR.
 
-TARİFEDE BELİRLENEN ÜCRETLERİN BRÜT OLDUĞU VE YASAL KESİNTİLER YAPILDIKTAN SONRA AVUKATIN ELDE ETTİĞİ KAZANCIN DAHA DA AZALDIĞI HUSUSLARI TARİFE HAZIRLANIRKEN DEĞERLENDİRİLMEMİŞTİR.
 
-CMK 2017 YILI TARİFESİNDEKİ ARTIŞ ORANLARI YETERSİZ OLUP, TARİFEDE YER ALAN ÜCRETLER HER GEÇEN YIL GÜNÜMÜZÜN EKONOMİK KOŞULLARI KARŞISINDA ERİMİŞ VE BU DURUM SÜRDÜRÜLEMEZ BİR HAL ALMIŞTIR.
 

-TARİFEDE YER ALAN ÜCRETLER BELİRLENİRKEN, AVUKATIN GÖREVLENDİRİLDİĞİ SORUŞTURMA VEYA KOVUŞTURMA AŞAMALARININ ORTALAMA SÜRELERİ, BU SÜRELER ZARFINDA AVUKATLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ GEREĞİ ORTALAMA KAÇ DİLEKÇE SUNDUKLARI, KAÇ DURUŞMAYA GİRMELERİ GEREKTİĞİ, TEMYİZ YÜKÜMLÜLÜKLERİ VE BENZERİ HUSUSLAR DİKKATE ALINMAMIŞTIR.

 

-CMK 2017 YILI TARİFESİNDE BELİRLENEN ÜCRETLERİN VERİLEN EMEĞİN KARŞILIĞI OLMAMASI, GEREK ANAYASA’DA YER ALAN EŞİTLİK İLKESİNE GEREKSE ANGARYA YASAĞINA AYKIRIDIR.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. HATAY TUT
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.