10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI
Tarih: 9.11.2012 | Okunma Sayısı: 2957

HATAY BAROSU'NUN 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA GÜNÜ VE ATATÜRK HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

Hukukun üstünlüğü ve demokratik düşünceyi kendisine şiar edinen Ulu Önder Atatürk’ü 74 yıl önce bedenen aramızdan ayrıldı. Bu 74 yılda ülkemizde pek çok şey değişti ancak değişmeyen tek şey, O’na duyduğumuz sevgi, saygı ve özlem oldu.

Mustafa Kemal Atatürk hayatı boyunca mücadelesini milletimizin hür ve bağımsız olarak yaşaması, kurulan devletin rejiminin Cumhuriyet olarak belirlenmesi, insanımızın temel hak ve özgürlüklerinin temini, Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olması bakımından askeri, siyası ve hukuki olarak sürdürdü. Bağımsız ve insana yaraşır şekilde yaşamamızı sağlayacak yolda, sonsuza dek devam edecek çabamızda, düşünceleriyle, yaptıklarıyla, eserleriyle bizlere ışık tuttu.

Biz hukukçular, O’nun,  döneminde kabul edilerek yürürlüğe giren başta Türk Medeni Kanunu olmak üzere pek çok yasa ve hukuki düzenleme ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olmasının temellerini attığının bilincindeyiz.  Ülkemizin çağdaş hukuk normları ile idare edildiği, hukukun üstünlüğünün benimsendiği ve yaşandığı, Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti özelliği ile sonsuza kadar yaşaması O’nun hedefi olup Hatay Barosu olarak bizde bu  yolda gerekeni yapmaya devam edeceğiz.

“Ulu Önderimiz için kuşkusuz ki matem değil, fikirlerine sadakat gereklidir” inancıyla vefatının yıldönümünde O’nu bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Av. SİNAN ADNAN AKGÖL

Hatay Barosu Yönetim Kurulu adına