10-11 Aralık 2016 SILA Projesi Konferansı
Tarih: 13.12.2016 | Okunma Sayısı: 1681

Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İsveç Krallığı tarafından ortaklaşa geliştirilen "Türkiye'de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek (SILA) Projesi” kapsamında Antalya’ da 10-11 Aralık 2016 tarihinde yapılan konferansa Baromuzu temsilen Adli Yardım Büro şefimiz Av. Kemal Camuz katılmıştır.

Adli Yardımın Avrupa ve Dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulama şekli uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yöntemleri ele alınmıştır.

Türkiye’ deki barolarda Adli Yardımın işleyişi özel olarak ele alınmış ve ortak çözümler konusunda varılan ortak mutabakatlar Türkiye Barolar Birliği’ ne iletilmek üzere rapor halinde hazırlanmıştır.